В Офісі президента розповіли, коли очікувати на наступний раунд переговорів

Головне
Всі чекатимуть реакцію російської сторони на концепт договору
Головне
29 Березня, 16:49

Про дату наступного раунду переговорів української та російської делегацій повідомлять тоді, коли буде відома реакція російської сторони на запропонований Києвом договір про гарантії безпеки та після доопрацювань деталей договору у підгрупах.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі Українській правді.

Перше. Прямо зараз ідуть очні консультації в підгрупах, у військовій та юридичній. Деталізація важлива. Друге. Дата наступного раунда буде зрозуміла після доопрацювань в підгрупах і реакції російської сторони на концепт договору, - зазначив Подоляк.

Окрім того, за словами радника голови ОП, вже є перша позитивна реакція опонентів - готовність радикально припинити вогонь на чернігівському та київському напрямках. На думку Подоляка, це дозволить вирішити суттєві гуманітарні проблеми.

Видання також зазначає, що російська делегація вже вилетіла зі Стамбула, а переговори у підгрупах продовжаться у відеоформаті.

Нагадаємо, 29 березня представники української делегації дали брифінг за результатами переговорів у Туреччині, які тривали протягом трьох годин. Зараз жодного договору з росіянами не підписано, однак є певні домовленості щодо майбутнього переговорного процесу.

Читайте також