В Офісі президента сказали, чи будуть в Україні оголошувати додаткову мобілізацію

Головне
Україна вже готова до більшої кількості російських військових
Головне
26 Вересня, 21:52

В Україні не будуть оголошувати додаткову мобілізацію у зв'язку з рішенням російської влади поповнити лави своєї армії на 300 тисяч осіб.

Про це зазначив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Подоляк заявив, що Україна - прагматична країна, яка точно знає "математику війни", тобто, де та скільки людей має бути.

Ми вже створили резерви через систему територіальної оборони і будемо активно використовувати ці резерви. Ми не маємо сьогодні оголошувати додаткову мобілізацію. У нас є все, і ми готові до більшої кількості російських військових, - сказав він.

Раніше Подоляк у Твіттері так прокоментував перші дні мобілізації, яку оголосили у росії:

Мобілізація по-російськи: 1. Кілометрові черги на виїзд. 2. Людей забирають з дому. 3. Протести у нацреспубліках. 4. Стрілянина у військкоматах. 5. Тисячі скарг на незаконний призов, відсутність екіпірування/підготовки. Це лише п‘ятий день. До початку повернення назад тисяч трун.

Нагадаємо, що за першу хвилю мобілізації російська федерація зможе зібрати не більше 50 тисяч військових.

Раніше представник президента України у Верховній Раді України Федір Веніславський зазначав, що у ЗСУ служить достатня кількість військових, аби реагувати на поточні загрози з боку росії. Тому в Україні не бачать необхідності для проведення дзеркальних заходів у відповідь на часткову мобілізацію в російській федерації.