Чи буде Україна проводити дзеркальні заходи у відповідь на мобілізацію в РФ

Часткова мобілізація у росії одразу не призведе до якогось ефекту
Важливо
Чи буде Україна проводити дзеркальні заходи у відповідь на мобілізацію в РФ
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
22 Вересня 2022, 17:48
читать на русском

У ЗСУ служить достатня кількість військових, аби реагувати на поточні загрози з боку росії. Тому в Україні не бачать необхідності для проведенні дзеркальних заходів у відповідь на часткову мобілізацію в російській федерації.

Про це на брифінгу сказав представник президента України у Верховній Раді України Федір Веніславський.

За його словами, кількість військових у ЗСУ та інших органах сектору безпеки та оборони є цілком достатньою для успішного виконання завдань, які ставлять Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський і Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Також в Україні 24 лютого 2022 року була оголошена повна мобілізація і вдалося мобілізувати близько 700 тисяч військовослужбовців.

Цієї кількості на сьогоднішній день абсолютно достатньо для того, щоби адекватно реагувати на будь-які загрози, у тому числі з врахуванням збільшення кількості збройних сил Російської Федерації на території України. Тому ми зараз не бачимо необхідності у якихось дзеркальних і симетричних діях з нашого боку, - сказав представник президента.

Веніславський зазначив, що часткова мобілізація у росії одразу не призведе до якогось ефекту, на проведення мобілізації знадобиться багато часу - підуть тижні. На його думку, росія буде маніпулювати щодо кількості мобілізованих.

Я не бачу якихось небезпек для України від жодних цифр. Тому що, щоб зараз не робила Росія, вона зупинити успішні дії українських Збройних сил не зможе, - сказав Веніславський.

Нагадаємо, що за першу хвилю мобілізації російська федерація зможе зібрати не більше 50 тисяч військових.

Читайте також