В окупованій Макіївці зарізали полоненого українця

Важливо
Руслана Макарця бойовики утримували у колонії
Важливо
12 Листопада, 20:08 3043

У Макіївці (окупована частина Донецької області) у виправній колонії №32 зарізали полоненого бойовиками 37-річного Руслана Макарця.

Раніше окупанти засудили його до 13 років в'язниці за нібито "шпигунство" на користь українських спецслужб.

Про це повідомила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова у Фейсбуці.

Отримала шокуючу звістку про смерть нашого співгромадянина, 37-річного Руслана Макарця в Макіївській виправній колонії №32, яка розташована на тимчасово окупованій території Донецької області. Смерть Руслана Макарця настала в результаті завдання йому ножових поранень, - написала омбудсмана.

Вона нагадала, що Макарця було затримано окупаційною владою 22 березня 2019 року в окупованій Горлівці. Після чого він був засуджений так званим "Верховним судом ДНР" до 13 років ув’язнення за нібито "шпигунство на користь українських спецслужб".

Денісова нагадала, що українська влада намагалася звільнити Макарця з полону, проте цього не відбулося, оскільки процес звільнення осіб з непідконтрольних уряду України територій не відбувається через блокування реалізації Мінських домовленостей країною-агресором.

Омбудсмана каже, що наразі підконтрольні РФ незаконні збройні формування в ОРДЛО утримують в тюрмах 301 громадянина України: 224 – в Донецькій та 77 - в Луганській області.

Нагадаємо, що з українців, які перебувають у колоніях ОРДЛО, постійно вимагають гроші. При цьому в'язнів утримують у нелюдських умовах, більшість мають серйозні проблеми зі здоров'ям.

Читайте також