В Україні не буде курсувати низка поїздів: УЗ хоче заощадити електроенергію

Залізничники ухвалили тимчасове рішення про зміни до графіку руху приміських електропоїздів.
В Україні не буде курсувати низка поїздів: УЗ хоче заощадити електроенергію
Укрзалізниця (фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia)
16 Червня 2024, 16:28
читать на русском

"Укрзалізниця" скасувала низку поїздів та змінила розклад електричок (приміських поїздів) через економію електроенергії.

За інформацією пресслужби, деякі поїзди тимчасово не будуть курсувати, а деякі змінять періодичність або їм буде обмежено маршрут. Таким чином УЗ намагається зменшити споживання електроенергії. Новий графік буде тимчасовим.

У компанії заявили, що Україна має вистояти та уникнути блекауту, тому залізничники ухвалили рішення про зміни до графіку руху приміських електропоїздів.

"Впродовж червня тимчасово корегуються графіки руху 74 приміських електропоїздів по всій Україні. Тобто деякі поїзди тимчасово не будуть курсувати, а деякі змінять періодичність або їм буде обмежено маршрут. У разі покращення ситуації рух приміських електропоїздів буде відновлено", – йдеться в повідомленні.

Українців попередили, що тимчасові зміни не будуть стосуватися критично важливих електричок, які допомагають людям добиратися до роботи і назад.

Перевізник також хоче зберегти залізничне сполучення між усіма населеними пунктами та обіцяє докласти зусиль для цього. В УЗ додали, що компанія споживає багато електроенергії, тому треба допомогти країні для відновлення генерації електроенергії.

Дізнатися, розклад яких поїздів змінять, зазначили в "Укрзалізниці", можна в касах вокзалів, довідкових службах або на сайтах УЗ та регіональних філій.

Читайте також

1