В Україні заборонили політичну партію "Наш край"

Окремі екскерівники та функціонери цієї політсили причетні до проведення підривної діяльності проти України
В Україні заборонили політичну партію "Наш край"
суддя
20 Червня 2024, 13:27
читать на русском

Восьмий апеляційний адмінсуд на основі матеріалів Служби безпеки України задовольнив позов Міністерства юстиції про заборону діяльності політичної партії «Наш край».

Як повідомляє пресслужба СБУ, суд ухвалив це рішення, оскільки окремі колишні чиновники та функціонери цієї партії виявилися причетними до антиукраїнської пропаганди та закликали до насильницького повалення конституційного ладу. Деякі з них також підтримували російську військову агресію та співпрацювали з окупаційними владами на тимчасово окупованих територіях України.

За інформацією зі справи, десятки членів регіональних осередків «Нашого краю» перебувають на тимчасово окупованих регіонах України, де займають різні «посади» в загарбницьких органах рф. Зараз проводяться заходи щодо притягнення цих осіб до відповідальності за дії, що спрямовані проти суверенітету України.

У рішенні суду йдеться, що майно, кошти та інші активи партії «Наш край» будуть передані власності державі. Раніше, на підставі доказів СБУ, суд також блокував рахунки цієї партії у банківських установах.

Це вже дев'ята політична партія, яку заборонено в Україні з моменту початку агресивної діяльності Російської Федерації на сході країни.

Читайте також

1