В Україні зростає кількість шпиталізованих з коронавірусом - аналітик

Важливо
Експерт вважає, що госпіталізація значно зросте після святкування Дня Незалежності
Важливо
26 Серпня, 09:44

В Україні значно зростає кількість хворих, шпиталізованих з коронавірусом.

Про це заявляє аналітик Євген Істрєбін, виходячи з даних за кількістю госпіталізацій хворих на ковід.

Він повідомив, що станом на 25 серпня в лікарнях України перебуває 5216 пацієнтів з підозрою та підтвердженим коронавірусом.

Це на 239 більше, ніж напередодні. У реанімації перебуває 368 пацієнтів, а на ШВЛ-542 пацієнтів. За останні три дні прискорилося заповнення лікарень, в середньому до 109 за добу. Найгірша ситуація в Чернівецькій області, де вже зайнято 36 % кисневих ліжок, а по Україні - 12%, - пише експерт.

За його даними, щотижневий приріст пацієнтів у лікарнях зріс на 17%.

Також хочу звернути увагу на прискорення зростання у майже всіх західних областях України, - додав він та навів графіки, які свідчать про зростання шпиталізованих з ковідом.

Істрєбін прогнозує, що число ушпиталених зростатиме найближчим часом, оскільки святкування Дня Незалежності України відбувалося без карантинних обмежень.

Я з тривогою очікую, що буде через тиждень, коли почнуть проявлятися перші наслідки всіх цих концертів на 20-30-40 тисяч осіб, а там і навчальний рік стартує, - каже аналітик.

Нагадаємо, останніми днями в Україні значно зросла кількість хворих на коронавірус. Тільки за 25 серпня виявили понад 1500 нових хворих. У МОЗ вирішили в усіх областях посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів для стримання розповсюдження коронавірусу в країні.

Читайте також наш матеріалНебезпека "Дельти": хвороба розвивається швидше, а нюх фактично не пропадає. 

Читайте також