Кількість хворих знову зростає: у Миколаєві готуються до нового спалаху ковіду

Медики розгортають нові лікарняні ліжка та готуються працювати наднормово
Ексклюзив
Кількість хворих знову зростає: у Миколаєві готуються до нового спалаху ковіду
Лікарня Фото: КМДА
10 Серпня 2021, 14:43
читать на русском

Лікарі у Миколаївській області готуються до спалаху коронавірусу.

Про підготовку Миколаївської інфекційної лікарні розповіла її головна лікарка Світлана Федорова в інтерв'ю Парламент.UA.

Ми вже побачили за останній тиждень зростання. Корпус, що окремо стоїть, ще брав кишкових хворих, але вчора ми виписали всіх, повністю обробили все і приготували до ковіду. І вчасно встигли, тому що вночі двоє людей надійшли, - каже вона.

За її словами, лікарня готова до зростання числа шпиталізованих з ковідом.

Нам не вперше, рік тому ми все це пройшли, тому поетапно і згідно з нормативними документами все розгортаємо, купуємо додаткові захисні засоби, додаткові лікарські препарати. На сьогодні наша лікарня повністю готова навіть до різкого підйому, - зазначила Федорова.

Лікарка каже, що персонал лікарні "обговорював навіть таку фантастичну ситуацію, якщо раптом одномоментно сто осіб надійде".

Проте, ми це обговорили й до цього теж готові: як, хто на яких телефонах чергує, додаткові зміни, щоб протягом 10-15 хвилин можна було розгорнути додаткові ліжка, - додала вона.

Нагадаємо, останнім часом в Україні щодня збільшується кількість хворих на коронавірус. Проте головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що поки в Україні не планують вводити новий локдаун. Тим часом міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко каже, що в Україні можуть подовжити адаптивний карантин ще на два місяці.

Читайте також

Співавтори: Дар'я Сидоренко
1