Зеленський вимагає забезпечити на 80% киснем лікарняні ліжка

На закупівлю кисню для лікарень уже спрямовано 571 мільйон гривень
Головне
Зеленський вимагає забезпечити на 80% киснем лікарняні ліжка
Володимир Зеленський (фото: ОП)
27 Жовтня 2020, 02:00
читать на русском
Президент Володимир Зеленський вимагає достовірної інформації тих, хто хворіє на коронавірус, та наполягає, щоб лікарняні ліжка по всій території України були якнайшвидше забезпечені киснем на 80%.

Про це він заявив на селекторній нараді 26 жовтня, повідомляє пресслужба глави держави.

Забезпечення ліжок киснем на 80% має бути здійснене якомога швидше, - заявив Зеленський.

Глава держави попросив проконтролювати цей процес і поцікавився станом підготовки до можливого розгортання ліжок у немедичних закладах у Києві, Одесі та на Донеччині.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що уряд дав завдання очільникам обласних державних адміністрацій забезпечити лікарняні ліжка киснем на 80% вже найближчим часом.

Читайте також

За його словами, забезпечення киснем у лікарнях Херсонської області становить 85%, у Кіровоградській, Закарпатській, Хмельницькій, Полтавській, Житомирській та Вінницькій областях – 50%.

Він також запевнив, що на закупівлю кисню для лікарень уже спрямовано 571 мільйон гривень.

Є гроші, і всі процедури для закупівель були спрощені, – сказав глава уряду.

Зараз до кисню підключено понад 16 тисяч ліжок – на 6800 більше, ніж було у вересні.

Водночас міністр охорони здоров’я Максим Степанов підкреслив, що відбувається верифікація потреб, МОЗ збирає пропозиції з регіонів, зокрема щодо того, які матеріали та обладнання потрібні, скільки лікарів, коштів на зарплату та функціонування таких закладів буде необхідно.

Нагадаємо, що 17 жовтня лікарняні ліжка в Україні для пацієнтів з підозрою або коронавірусною хворобою були заповнені на 62,3%. Найгірша ситуація у Донецькій та Луганській областях.

1