Лікарняні ліжка в Україні заповнені на 62,3% - МОЗ

У Донецькій області показник заповнювання ліжок становить 91%
Головне
Лікарняні ліжка в Україні заповнені на 62,3% - МОЗ
Коронавірус, лікарняні ліжка на стадіоні (фото: Pexels)
17 Жовтня 2020, 20:02
читать на русском

Лікарняні ліжка в Україні для пацієнтів з підозрою або коронавірусною хворобою вже заповнені на 62,3%. Найгірша ситуація у Донецькій та Луганській областях.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

Так, у Донецькій області показник заповнювання ліжок становить 91%, у Луганській - 85%, в Одеській - 78,6%, у Хмельницькій - 72,6%, у Чернігівській області - 69%.

Лише в Херсонській, Тернопільській, Кіровоградській, Івано-Франківській і Житомирській областях цей показник нижче 50%.

Читайте також

Крім цього, у всіх областях, крім Кіровоградської, перевищено показник захворюваності на 100 тисяч населення, який повинен бути не вище 40. В середньому по Україні він становить 187,3.

Нагадаємо, що сьогодні, 17 жовтня, в Україні за останню добу підтвердили 6410 нових випадків коронавірусної хвороби. Найбільше нових заражень в Одеській, Харківській, Дніпропетровській областях та Києві.

Раніше у Києві та ще п'яти областях країни лікарняні ліжка вже заповнені на понад 70%. Всього в Україні лікарняні ліжка першої хвилі для хворих на коронавірус заповнені на 59%.

В окупованому Росією Севастополі (Крим) зростає кількість інфікованих коронавірусом, що скорочує число вільних ліжок у спеціалізованих медичних установах. У місті склався дефіцит місць у лікарнях.

1