В окупованому Севастополі закінчуються ліжка для хворих коронавірусом

У інфекційній лікарні вже більше хворих, ніж ліжок
Важливо
В окупованому Севастополі закінчуються ліжка для хворих коронавірусом
Лікарня, хворий (фото: Unsplash)
13 Жовтня 2020, 08:05
читать на русском

В окупованому Росією Севастополі (Крим) зростає кількість інфікованих коронавірусом, що скорочує число вільних ліжок у спеціалізованих медичних установах. У місті склався дефіцит місць у лікарнях.

Про це заявив так званий "віце-губернатор Криму" Олександр Кулагін, передає газета "Новий Севастополь".

По ліжковому фонду у нас дуже напружена на сьогоднішній день ситуація. У нас всього 610 ліжок розгорнуто. На сьогоднішній день зайнято 623. Зараз ми вживаємо заходів щодо розширення ліжкового фонду, - заявив він.

Він додав, що в інфекційній лікарні Севастополя офіційно є 260 ліжок, а зараз там перебувають 268 пацієнтів.

Читайте також

Нагадаємо, раніше представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Павло Лисянський заявив, що на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей критична ситуація з коронавірусом.

9 жовтня повідомлялося, що у Києві та ще п'яти областях країни лікарняні ліжка вже заповнені на понад 70%. Всього в Україні лікарняні ліжка першої хвилі для хворих на коронавірус заповнені на 59%.

Пізніше голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер повідомив, що у Харкові міські та обласні лікарні вже на 100% заповнені пацієнтами з СOVID-19, і лише за рахунок вільних дитячих ліжок та місць для вагітних регіон утримується в помаранчевій зоні.