Степанов повідомив, що кількість пневмоній стрімко зростає

Ще більше пацієнтів мають діагноз пневмонія
Степанов повідомив, що кількість пневмоній стрімко зростає
Лікарня (фото: Pexels)
12 Жовтня 2020, 10:56
читать на русском

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що за минулий тиждень в Україні діагностовано 22 400 випадків пневмонії. Це приблизно у п’ять разів більше, ніж за подібний період у липні.

Про це він повідомив під час щоденного брифінгу.

У нас суттєво збільшилась кількість людей з пневмоніями, тих, у яких діагностовано відповідно пневмонію. За минулий тиждень це 22 400 осіб. Для розуміння, наприклад, тиждень з 13 по 19 липня у нас загалом було пневмоній 4 234, — заявив Степанов.

Читайте також

За його словами, зараз кількість новин випадків пневмонії за тиждень перевищує липневний.

Зрозуміло, що зростає і кількість захворілих всього, і кількість шпиталізацій зростає. Для того, щоб зупинити розповсюдження коронавірусної хвороби, щоб зупинити зростання кількості людей, які госпіталізуються, нам дуже необхідно дотримуватись правил нової реальності, яких ми просто зобов’язані дотримуватись, — додав міністр (досьє Максима Степанова).

Нагадаємо, 9 жовтня повідомлялося, що у Києві та ще п'яти областях країни лікарняні ліжка вже заповнені на понад 70%. Всього в Україні лікарняні ліжка першої хвилі для хворих на коронавірус заповнені на 59%.

Пізніше голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер повідомив, що у Харкові міські та обласні лікарні вже на 100% заповнені пацієнтами з СOVID-19, і лише за рахунок вільних дитячих ліжок та місць для вагітних регіон утримується в помаранчевій зоні.

1