Голова ОДА: у Харкові лікарні вже на 100% заповнені СOVID-пацієнтами

Регіон утримується в помаранчевій зоні за рахунок вільних дитячих ліжок та місць для вагітних
Голова ОДА: у Харкові лікарні вже на 100% заповнені СOVID-пацієнтами
Лікарі у захисних костюмах (фото: УНІАН)
9 Жовтня 2020, 18:19
читать на русском

У Харкові міські та обласні лікарні вже на 100% заповнені пацієнтами з СOVID-19, і лише за рахунок вільних дитячих ліжок та місць для вагітних регіон утримується в помаранчевій зоні. Про це заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

Фактично ми маємо помаранчеву зону. Це фактично. Я мушу сказати, що реально ми навіть не в червоній зоні, а вже в чорній. Заповненість ліжок насправді зараз є стовідсотковою. Для того, щоб формально перейти в червону зону, нам необхідно 5 днів поспіль мати заповненість за одним критерієм 75%. На сьогодні заповненість 70%, — сказав Кучер, передає Укрінформ.

Читайте також

Він пояснив, що регіон утримується в помаранчевій зоні за рахунок вільних дитячих ліжок та місць для вагітних.

Кучер зазначив, що кількість щоденних госпіталізацій у регіоні перевищує кількість виписаних пацієнтів.

Госпіталізуються від 60 по області до 90 осіб, для того, щоб нам розмістити цих людей, а є такі, які перебувають у вкрай тяжкому стані, нам необхідно таку саму кількість і виписати. Це якраз є підтвердженням того, що ситуація є критичною, — заявив голова ОДА.

Читайте також

Нагадаємо, 9 жовтня Міністерство охорони здоров'я повідомило, що у Києві та ще п'яти областях країни лікарняні ліжка вже заповнені на понад 70%. Всього в Україні лікарняні ліжка першої хвилі для хворих на коронавірус заповнені на 59%.

Всього в країні зайняті вже 31 927 ліжок у лікарнях. Найбільш завантаженими є лікарні Донецької (100,7%), Одеської (79,7%), Луганської (78,5%), Хмельницької (71,5%) і Харківської (70,2%) областей, а також в Києві (70,6%).

1