У омбудсмена заявили, що в ОРДЛО ситуація з коронавірусом вже критична

Реальну кількість хворих на коронавірус неможливо дізнатися
Головне
У омбудсмена заявили, що в ОРДЛО ситуація з коронавірусом вже критична
Коронавірус (фото: pexels)
11 Жовтня 2020, 15:19
читать на русском

Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Павло Лисянський заявив, що на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей критична ситуація з коронавірусом. Про це він повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Ситуація на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей критична, - зазначив він.

Читайте також

Лисянський зазначає, що лікарні в ОРДЛО переповнені, засобів індивідуального захисту в аптеках не вистачає, обмежувальні заходи – соціальна дистанція та масковий режим – не діють.

Наразі в ОРДЛО ставлять три діагнози: ГРВЗ, пневмонія, коронавірус. Людей з першими двома діагнозами відправляють по домівках, та справжню кількість хворих на коронавірус окупанти замовчують, – уточнив представник омбудсмена.

За його словами, протягом 2020 року окупаційні адміністрації РФ не припиняли процес паспортизації жителів ОРДЛО - їх системно вивозили до Ростовської області для оформлення документів. Також окупанти проводили масові заходи.

Читайте також

Нагадаємо, 9 жовтня повідомлялося, що у Києві та ще п'яти областях країни лікарняні ліжка вже заповнені на понад 70%. Всього в Україні лікарняні ліжка першої хвилі для хворих на коронавірус заповнені на 59%.

Найбільш завантаженими є лікарні Донецької (100,7%), Одеської (79,7%), Луганської (78,5%), Хмельницької (71,5%) і Харківської (70,2%) областей, а також в Києві (70,6%).

1