Зеленський в ООН заявив, що коронавірус - іспит для всіх держав світу

Усі країни потребують щирості в діалозі та дієвої солідарності
Зеленський в ООН заявив, що коронавірус - іспит для всіх держав світу
Президент України Володимир Зеленський (фото: Офіс Президента)
24 Вересня 2020, 09:55
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що країни світу мають разом долати найсерйознішу економічну кризу останніх років, викликану коронавірусом.

Про це він повідомив на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, передає пресслужба глави держави.

COVID-19 показав, що глобальний світ – це не тільки світ без кордонів. Це і глобальна відповідальність, коли до протидії спільним загрозам має бути залучено не сім, не 20, а щонайменше 193 країни. Це іспит для всіх держав. Гонитва за доступ до обмежених ресурсів лише поглибить проблеми, - заявив президент України.

Читайте також

Також він додав, що країни світу повинні вийти з цієї кризи більш сильними та підготовленими. Всі потребують "щирості в діалозі та дієвої солідарності, бо саме в цьому полягає цінність багатосторонності".

Це не просто статистика, цікава лише вузькому колу експертів. Це – зниження якості життя мільярдів людей, зростання загрози голоду для мільйонів, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що в ООН попереджали, що пандемія коронавірусу виходить з-під контролю. Генеральний Секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до країн світу з проханням глобального припинення вогню, бо коронавірус є "загрозою глобальної безпеки номер один в сучасному світі".

1