МОЗ не виключає введення локдауну восени - Ляшко

Ситуація буде залежати від кількості хворих на коронавірус та від числа вакцинованих
Головне
МОЗ не виключає введення локдауну восени - Ляшко
Карантин, локдаун в Україні (фото: УНІАН)
15 Липня 2021, 12:01
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко допустив, що восени в країні можуть ввести більш жорсткі карантинні обмеження.

Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

Ми не виключаємо цього (введення локдауну восени. - Ред.). Але сьогодні у нас є можливість зробити все і ми це робимо, щоби локдауну не було. І це не тільки дотримання протиепідемічних норм. Це і звернення до своїх старших родичів – батьків, дідусів, бабусь – щоби вони пішли і пріоритетно зробили щеплення проти коронавірусної хвороби, - сказав міністр.

На його думку, якщо старші 60 років люди будуть вакциновані хоча б на 80%, то потенційне зростання кількості випадків "для нашої системи охорони здоров'я буде некритичним".

Тому, розглядаючи доцільність введення локдауну, ми насамперед говоримо про те, що ми хочемо захистити найбільш вразливі групи населення. Найбільш вразливі групи – це люди старшого і похилого віку, саме вони найчастіше інфікувалися і мали негативні наслідки для здоров'я. Серед цієї вікової групи була зареєстрована найбільша кількість летальних випадків, - нагадав Ляшко.

Нагадаємо, в Офісі президента вважають, що загальнонаціональний локдаун вводити не будуть доти, доки регіональні чиновники справляються з COVID-ситуацією на місцях.

Читайте також

1