В Офісі президента розповіли, чи вводитимуть загальнонаціональний локдаун в Україні

Посилення карантину в окремих регіонах дозволяє не зупинити всю країну
Головне
В Офісі президента розповіли, чи вводитимуть загальнонаціональний локдаун в Україні
Коронавірус, карантин, жінка у захисній масці (фото: УНІАН)
2 Квітня 2021, 14:30
читать на русском

В Україні поки не планують запроваджувати загальнонаціональний локдаун. Влада дотримуватиметься політики адаптивного карантину, але посилення карантинних обмежень вводитимуть локально.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в етері телеканалу "Україна 24".

Тимошенко вважає, що посилення карантину в окремих регіонах допомагає не зупинити всю країну.

Є "червоні" зони в деяких областях. Це не означає, що, наприклад, у Харківській області або в іншій області, де ще "зелена" або "помаранчева" зона, треба вводити локдаун. Ми йдемо локальними локдаунами, і це допомагає, - сказав він.

За його словами, Івано-Франківська область є прикладом роботи адаптивного карантину. Регіон був кілька тижнів - практично місяць, в червоній зоні, а зараз вже з неї виходить. Тому все ж регіональні локдауни працюють.

Читайте також


Контекст. Раніше у Міністерстві охорони здоров'я говорили, що загальнонаціональний локдаун введуть, якщо понад 13 областей країни опиняться у "червоній" зоні карантину. Таких регіонів - 11. Там діють найбільш жорсткі обмеження.

Лікар, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України Володимир Галицький попередив про катастрофічну весняну хвилю COVID-19, а медична система не витримає.

Читайте також на матеріал: Чи переживе бізнес нові локдауни: аналіз ситуації