В уряді розповіли про фонд компенсацій за побічні наслідки від COVID-вакцинації

В Україні наразі менш як 0,5% будь-яких побічних реакцій у результаті вакцинації
23 Березня, 11:33 773

В Україні створять спеціальний фонд компенсацій за побічні наслідки після вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, цей фонд буде наповнюватися грошима, оскільки йдеться про компенсацію, яка може бути в результаті заподіяної шкоди від вакцинації.

Що це може бути за шкода? Наприклад, внаслідок вакцинації, а ми передбачаємо все без винятку, навіть теоретичні наслідки, людині може бути встановлена інвалідність, що це призвело до якогось захворювання. І потрібно робити відповідні виплати цій людині, крім лікування коштом держави. Про це ми говоримо, за завдані збитки така відповідальність, яку на себе бере уряд, - зазначив міністр.

При цьому Степанов наголосив, що в Україні наразі менш як 0,5% будь-яких побічних реакцій у результаті вакцинації.

111 тис. вакциновано, 495 всього незначних реакцій сталося, які до жодної шкоди не призвели, - сказав він.

Читайте також


Контекст. 18 березня міністр охорони здоров`я України Максим Степанов заявив, що уряд планує створити фонд компенсації за побічні наслідки, які можуть трапитися в результаті вакцинації від коронавірусу.

19 березня Верховна Рада ухвалила закон, за яким виробників вакцин або власника реєстраційного посвідчення звільняються від відповідальності за будь-які наслідки від щеплень. Відповідно до документа, уряд має за місяць розробити та впровадити порядок здійснення компенсацій за такі наслідки.