Від 16 липня повістки в Україні надсилатимуть поштою: що треба знати

По завершенні терміну у 60 днів на уточнення військово-облікових даних у ТЦК надсилатимуть повістки військовозобов'язаним поштою
Від 16 липня повістки в Україні надсилатимуть поштою: що треба знати
Повістка
15 Червня 2024, 17:47
читать на русском

У Міністерстві оборони України розповіли, що буде після того, як завершиться встановлений законом термін у 60 днів на уточнення військово-облікових даних. Повістки надходитимуть рекомендованим листом. Якщо вони не знайдуть свого адресата - автоматично запустять механізм адміністративного правопорушення.

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін нагадав в ефірі "1+1", що термін оновлення даних завершується 16 липня 2024 року. Продовжувати його Верховна Рада України наразі не має наміру. До справи залучать пошту.

"Поштою рекомендованим листом дійсно будуть надсилатися повістки після 16 липня. Наразі повістка вважається врученою, якщо людина підписалася особисто – тоді так. Далі будуть зміни. Приходить рекомендований лист, людина або під підпис отримує, або відмовляється знову ж таки під підпис, або вона повертається і таким чином знову ж таки вважається, що вона була доправлена. Якщо людини не було фізично на місці й повертається, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення", – сказав він.

За словами Лазуткіна, повістка, яку запхають у двері, не вважатиметься законно врученою. На ній потрібно поставити підпис про отримання, інакше цей документ не матиме юридичної сили.

Нагадаємо, Кабінет міністрів також ухвалив постанову, якою уточнюється порядок мобілізації в Україні. Зокрема, норми стосуються вручення повісток, перевірки облікових документів, надання відстрочки та проходження медкомісії.

Читайте також

1