Відбувається останнє судове засідання за позовом Медведчука проти Кіпіані щодо книги про Стуса

Медведчук вимагає заборонити розповсюдження книги "Справа Василя Стуса"
16 Жовтня, 10:57 1766

У Дарницькому районному суді міста Києва відбувається останнє судове засідання у справі за позовом Віктора Медведчука щодо "захисту честі, гідності та ділової репутації". Медведчук позивається до автора книги Вахтанга Кіпіані, видавництва і типографії та вимагає заборонити розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" у будь-який спосіб на будь-якій території.

Про це повідомляє кореспондентка Громадського радіо з місця події.

Біля будівлі суду зібралися представники "Руху опору капітуляції" та преса. До суду приїхав і автор книги Вахтанг Кіпіані.

Справа навіть не у книжці, мені здається, справа Стуса не вирішувалась у будівлі на Володимирській його засудила Москва. Це історія про те, що система хотіла вбити Стуса і вона це зробила, і при цьому був присутній Медведчук. Зараз по стороні Стуса виступає маса людей, не бачу нікого, хто б публічно виступив на захист Медведчука. Тому я вважаю, що Медведчук у цій справі програв, – каже Кіпіані.

За словами автора, кількість проданих книг уже перевищила 10 тис. примірників.

Якщо ми програємо цю справу у першій інстанції, то будемо подавати апеляцію. Але мені здається, ми з вами зустрілись не останній раз.

Медведчук не прибув на засідання суду, висловлюючи цим неповагу до суду і судить книжку, яку не читав, – додав Кіпіані.

Варто зазначити, що до зали суду через COVID-19 не пропускають нікого, окрім учасників процесу.

Останнє засідання у справі відбулось 14 серпня, наступне мало бути 18 вересня але його вирішили перенести на 9 жовтня, пояснивши це тим, що в одного з працівників суду виявили COVID-19. Засідання, призначене на 9 жовтня, не відбулось з технічних причин.

Під час акції відбудеться Народний трибунал над Медведчуком, де активісти обіцяють озвучити злочинні дії Медведчука , за які він за їхніми словами має постати перед правосуддям, а також покажуть фільм "Заборонений" режисера Романа Бровка.

Читайте також

Нагадаємо, що народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним. Зустріч відбулась у Ново-Огарьово, у резиденції президента РФ,  де український політик заявив, що  громадяни його країни вимагають захисту, і вакцинація - це найнадійніший спосіб. Медведчук також попросив вакцину "Супутник V" у Путіна.