Відбувається останнє судове засідання за позовом Медведчука проти Кіпіані щодо книги про Стуса

Медведчук вимагає заборонити розповсюдження книги "Справа Василя Стуса"
Відбувається останнє судове засідання за позовом Медведчука проти Кіпіані щодо книги про Стуса
Акція “Руки геть від Стуса”. Фото: УНІАН
16 Жовтня 2020, 10:57
читать на русском

У Дарницькому районному суді міста Києва відбувається останнє судове засідання у справі за позовом Віктора Медведчука щодо "захисту честі, гідності та ділової репутації". Медведчук позивається до автора книги Вахтанга Кіпіані, видавництва і типографії та вимагає заборонити розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" у будь-який спосіб на будь-якій території.

Про це повідомляє кореспондентка Громадського радіо з місця події.

Біля будівлі суду зібралися представники "Руху опору капітуляції" та преса. До суду приїхав і автор книги Вахтанг Кіпіані.

Справа навіть не у книжці, мені здається, справа Стуса не вирішувалась у будівлі на Володимирській його засудила Москва. Це історія про те, що система хотіла вбити Стуса і вона це зробила, і при цьому був присутній Медведчук. Зараз по стороні Стуса виступає маса людей, не бачу нікого, хто б публічно виступив на захист Медведчука. Тому я вважаю, що Медведчук у цій справі програв, – каже Кіпіані.

За словами автора, кількість проданих книг уже перевищила 10 тис. примірників.

Якщо ми програємо цю справу у першій інстанції, то будемо подавати апеляцію. Але мені здається, ми з вами зустрілись не останній раз.

Медведчук не прибув на засідання суду, висловлюючи цим неповагу до суду і судить книжку, яку не читав, – додав Кіпіані.

Варто зазначити, що до зали суду через COVID-19 не пропускають нікого, окрім учасників процесу.

Останнє засідання у справі відбулось 14 серпня, наступне мало бути 18 вересня але його вирішили перенести на 9 жовтня, пояснивши це тим, що в одного з працівників суду виявили COVID-19. Засідання, призначене на 9 жовтня, не відбулось з технічних причин.

Під час акції відбудеться Народний трибунал над Медведчуком, де активісти обіцяють озвучити злочинні дії Медведчука , за які він за їхніми словами має постати перед правосуддям, а також покажуть фільм "Заборонений" режисера Романа Бровка.

Читайте також

Нагадаємо, що народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним. Зустріч відбулась у Ново-Огарьово, у резиденції президента РФ,  де український політик заявив, що  громадяни його країни вимагають захисту, і вакцинація - це найнадійніший спосіб. Медведчук також попросив вакцину "Супутник V" у Путіна.