Військовослужбовці ЗСУ виступили проти заборони УПЦ - відео

Військові закликають депутатів ретельно зважити всі можливі наслідки ухвалення цього закону, щоб не зробити необдуманих кроків, які можуть зашкодити єдності та безпеці країни
Військовослужбовці ЗСУ виступили проти заборони УПЦ - відео
військові
4 Липня 2024, 21:15
читать на русском

Військовослужбовці Збройних Сил України звернулися до депутатів Верховної Ради із закликом не підтримувати законопроєкт №8371, який передбачає фактичну заборону Української Православної Церкви (ПЦУ).

У відеозверненні, опублікованому в соціальних мережах, вони наголосили, що на фронті всі військові, незалежно від релігійних переконань, об’єднані спільною метою — захистом свободи та незалежності України.

Військовослужбовці зазначають, що на передовій не роблять різниці між вірянами різних конфесій. Разом вони борються за країну, незалежно від релігійних поглядів.

«Ми, військовослужбовці Збройних Сил України, які щодня ризикують своїм життям за свободу та незалежність нашої Батьківщини, звертаємося до вас з проханням не голосувати за законопроєкт №8371, який фактично забороняє Українську Православну Церкву» – йдеться у відео.

Один із бійців зазначив, що якщо серед вірян є колаборанти, їх слід судити і карати, але віра не повинна страждати через це. Він закликав до об'єднання для перемоги, підкресливши важливість єдності у боротьбі.

"Давайте об’єднуватися, адже нам потрібно перемогти, а для цього потрібно об’єднатися”, – говорить боєць ЗСУ.

Військові закликають депутатів ретельно зважити всі можливі наслідки ухвалення цього закону, щоб не зробити необдуманих кроків, які можуть зашкодити єдності та безпеці країни. Багато хто з них стурбований потенційними негативними наслідками.

“Дійсно, я не можу спокійно дивитись на те, коли мою державу ділять на релігії. Тут хлопці є які вірують в іслам, католики, православні, протестанти. На фронті ніхто нікого не ділить. Ми всі разом захищаємо нашу державу Україну”, – впевнений автор відео.

Військовослужбовці закликають до єдності, незалежно від релігійних переконань, та звертаються до депутатів з проханням не приймати законопроєкт, який може розділити суспільство.

Раніше політолог Олександр Кочетков закликав до обережності у питанні законопроєкту №8371, який фактично передбачає заборону Української Православної Церкви (УПЦ) в Україні. На думку експерта, таке рішення матиме негативні наслідки як для внутрішньої ситуації в країні, так і для її міжнародних відносин.

Читайте також

Співавтори: Інна Боровик
1