Вступ до аспірантури та магістратури: коли розпочинається основна сесія іспитів

В Українському центрі оцінювання якості освіти розповіли, коли розпочнеться основна сесія ЄВІ/ЄФВВ в цьому році
Вступ до аспірантури та магістратури: коли розпочинається основна сесія іспитів
Тестування
24 Червня 2024, 17:17
читать на русском

Вступна кампанія в Україні зазнала деяких змін через повномасштабну агресію росії.

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) повідомив про дати проведення основної сесії єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) у 2024 році.

Дати проведення ЄВІ/ЄФВВ

Основна сесія ЄВІ та ЄФВВ триватиме з 24 червня по 15 липня 2024 року. Учасники вже отримали запрошення із зазначенням дати, часу та місця складання іспитів. Іспити проходитимуть у дві зміни: о 10:00 та о 15:00.

Процедура допуску до тестування

Допуск учасників до пунктів тестування розпочинатиметься за 30 хвилин до початку іспиту і припинятиметься за 10 хвилин до його початку. Учасникам, які складають іспити за кордоном, час початку тестування буде зазначено за місцевим часом населеного пункту, де розташований пункт тестування.

Умови допуску та необхідні документи

Для допуску до пункту тестування необхідно пред’явити екзаменаційний листок та оригінал документа, на підставі якого учасника зареєстровано. УЦОЯО рекомендує перевірити правильність оформлення екзаменаційного листка, зокрема наявність фото та підпису представника приймальної комісії. Запізнілі учасники або ті, хто не матиме необхідних документів, не будуть допущені до іспиту.

Що заборонено приносити на тестування

Учасникам заборонено мати при собі будь-які пристрої для зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також рукописні чи друковані матеріали, що не передбачені правилами проведення іспитів.

Що робити під час повітряної тривоги

У разі повітряної тривоги під час іспиту, робота над тестом буде зупинена, а учасники та персонал перейдуть до укриття. Після завершення тривоги іспит буде продовжено з урахуванням залишкового часу.

Додаткова сесія

Якщо учасник не може скласти іспит під час основної сесії з поважних причин, він може подати заяву на участь у додатковій сесії до регіонального центру оцінювання якості освіти протягом трьох днів після проведення вступного випробування. Додаткова сесія буде організована лише на території України, пунктів тестування за кордоном не передбачено.

Читайте також

1