Як ефективно очистити духовку: лайфхак від досвідченої господині

Ці прості, але ефективні методи допоможуть зберегти вашу духовку чистою та сяючою
Як ефективно очистити духовку: лайфхак від досвідченої господині
Миття духовки
13 Червня 2024, 20:25
читать на русском

Регулярне використання духовки вимагає частого її миття, щоб приготування їжі було приємним та безпечним.

Досвідчена господиня поділилася у TikTok простим способом, який допоможе зробити дверцята і скло духовки блискучими.

За її словами, спочатку приготуйте спеціальну суміш. Візьміть залізну каструлю і змішайте в ній 3 столові ложки соди. Додайте окріп, щоб утворилася однорідна кашка. Далі влийте 2 столові ложки оцту, вичавіть сік половини лимона.

Після цього перейдіть до підігрівання. Поставте каструлю і духовку, увімкніть прилад на 100°C на 20-30 хвилин. Для кращого ефекту нанесіть на забруднені місця суміш соди та оцту і трохи потріть.

@7cooking7 🍋Чистимо духовку содою та оцетом! Ніби вийшло не погано, треба добре попрацювати щіткою💪🏼 зате без хіміі Можливо ви знаєте кращі способи чистки? #чистакухня #духовка #чистадуховка #хіміядлядому #лайфхак #лайфхакидлядома #лайфхаки #лайфхакидляжизни #кухня #прибирання #прибиранняподому #прибираннякухні #прибираннянакухні #прибираннявкайф #сода #оцет #миємодуховку #миємокухню #чистота #чистотаипорядок #чистотавдоме #уборкакухни ♬ I'm Good (Blue) - Cupido

Крім цього, свіжі забруднення можна видалити за допомогою лимонного соку. Для цього змішайте лимонний сік з водою та нанесіть на плями. Дайте постояти 40-60 хвилин, потім змийте.

Якщо наліт застарілий, то розчиніть пакет лимонної кислоти у пів літра води і налийте в жаростійкий посуд. Поставте у розігріту до 100°C духовку на 30-40 хвилин. Після охолодження ретельно вимийте духовку. Якщо залишилися плями, протріть їх свіжим лимоном. Ці прості, але ефективні методи допоможуть зберегти вашу духовку чистою та сяючою.

Нагадаємо, що кілька простих порад можуть допомоги зберегти один із найцінніших ресурсів нашої планети і зберегти вам гроші.

Читайте також

1