Як приготувати хлібний квас вдома: простий рецепт

Домашній квас – чудова альтернатива солодким газованим напоям. Він прекрасно освіжає та має неповторний смак.
Як приготувати хлібний квас вдома: простий рецепт
квас
7 Червня 2024, 21:46
читать на русском
У літню пору прохолодний квас чудово втамовує спрагу, позбавляє від втоми і швидко відновлює сили. До того ж цей смачний та натуральний напій можна легко приготувати. Ми знайшли для вас чудовий рецепт, завдяки якому ви зможете приготувати квас із чорного хліба в домашніх умовах.

Рецептів, як приготувати квас є багато, але всі вони дуже прості. Основними інгредієнтами вважаються: житній або чорний хліб, вода, цукор, дріжджі. Також можна додавати родзинки, лимонну кислоту, цедру лимона та м’яту – це додасть вашому напою цікавого смаку.

Як приготувати хлібний квас у домашніх умовах

Пропонуємо вашій увазі рецепт квасу з хліба на дріжджах, яким поділився автор YouTube каналу "Сімейка S".

Вам потрібно взяти такі інгредієнти:

  • житній хліб – 0,5 кг;
  • вода – 4-5 л;
  • цукор – 130 г;
  • пресовані дріжджі – 10 г;
  • родзинки – 30 г.

Хліб потрібно нарізати на невеличкі шматки, викласти на деко та відправити в розігріту духовку на 15 хвилин. Коли сухарі із хліба будуть готові, поміщаємо їх у 3 л. банку та заливаємо двома літрами кип’ятку. Дану суміш потрібно залишити на 4 години, щоб хліб віддав весь свій смак.

Коли час вийшов, потрібно перелити рідину в іншу посудину за допомогою сита. Це робиться для того, щоб відділити хліб від води. Важливо: з хліба потрібно добре видавити всю рідину, так смак стане більш насиченим.

Додамо, що хлібну суміш можна використовувати повторно. Її потрібно залити тією самою кількістю гарячої води та залишити настоюватись.

В проціджену суміш додаємо цукор, родзинки, дріжджі та ретельно перемішуємо. Після цього ставимо все в тепле місце на 1 годину, щоб дріжджі почали працювати. Коли час вийшов, ставимо квас в холодильник на кілька годин. Смачний домашній напій готовий!

Весь процес приготування може забрати майже 24 годин, але краще настоювати такий квас 1,5–2 доби. Тоді смак напою вас приємно здивує.

Читайте також

1