Юрій Карфік та його тютюнова імперія: стало відомо хто возить до Євросоюзу цигарки у цистернах від палива

Схема була настільки зухвалою, що навіть після першого затримання цистерни з цигарками продовжили їхати на кордон.
Юрій Карфік та його тютюнова імперія: стало відомо хто возить до Євросоюзу цигарки у цистернах від палива
12 Червня 2024, 17:46
читать на русском

У лютому на Чернівецькій митниці ГБР та митники затримали партію підроблених цигарок, що перевозяться до Євросоюзу у цистернах для зрідженого газу.

Журналісти видання «Інформер» повідомили , що масовою реалізацією контрафакту займався харківський бізнесмен Юрій Карфік та його ТОВ «Табако Дім». Встановлено, що під прикриттям ліцензії на виробництво сигарет бренду ТТ підприємство підпільно виробляє інші сигарети, у тому числі іноземних брендів Marlboro, Bond, Parliament та інших. Щомісячний обсяг виробництва – понад 7000 коробів (3,5 млн. пачок).

В інфраструктуру Юрія Карфіка з виробництва цигарок входять:

  • виробництво у Києві (бульвар Гавела Вацлава, б. 6, корпус №2, буква Е);
  • потужності для ферментації/зберігання тютюнової сировини (Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Миколи Огарьова, 6/8);
  • потужності для зберігання контрафактних тютюнових виробів (Київська область, Бориспільський р-н, с. Гора, координати будівлі 50.3239604/30.8171550);
  • адреса зберігання фільтропалочки для виробництва сигарет (Харків, вул. Велика Афанасьєвська, буд. 210, літера А-4, 1 поверх, к. 13).

Одним із засновників ТОВ «Табако Дім» Дмитро Мішалов – колишній співробітник управління податкових ризиків ДПС України. За часів керівництва Олексія Любченка він фігурував у низці кримінальних проваджень з так званих «згорток ПДВ», а також допомагав Карфіку у безперешкодній реєстрації податкових накладних. Юрій Карфік широко відомий серед «конвертаторів», які здійснюють «податкові скручування з ПДВ». Окрім тютюнового бізнесу, Карфік є співвласником ТОВ ТД «Столичний ювелірний завод» та у бізнес-середовищі має прізвисько «Ювелір». Пересувається Києвом на Porsche Panamera. На його дружину Олесю Усатенку також зареєстровано Rolls-Royce, Porsche Cayenne та Mercedes-Maybach.

В Україні схемою збуту контрафактних сигарет, що виробляються на підприємстві Карфіка, займається Кирило Мамонтов – харків'янин, який мешкає в Італії (Форте-дей-Мармі). Бенефіти від цієї діяльності дозволяють йому змінювати геліки (Mercedes G-Class), як рукавички.

Чорну бухгалтерію збуту в Україні веде Юрій Даниляк.

Кирило Мамонтов організував потужну сітку із сотень кіосків у Києві, Харкові, Дніпрі та інших містах України, де продає лише контрафактну продукцію! Ця мережа настільки масштабна, що вона сама по собі без даху в правоохоронних органах з'явитися не могла в принципі!

Розслідувачі саме зараз з'ясовують не тільки всі явки та паролі тих кіосків, а, найголовніше, звідки ці новоявлені тютюнові барони взялися і хто їх кришує з правоохоронців!

Читайте також

1