За добу Нацполіція відкрила сім кримінальних справ за порушенням виборчого законодавства

МВС отримало 50 повідомлень про можливі злочини
28 Вересня, 13:37 510

Протягом 27 вересня Національна поліція відкрила сім крімінальних проваджень за фактами порушення виборчого процесу в Україні. Всього за добу правоохоронці отримали 50 повідомлень про можливі злочини.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ. У МВС уточнили, що найбільше скарг, пов'язаних з виборами, було зафіксовано в Київській області - там до Нацполіції надійшло двадцять повідомлень.

Також про можливі порушення повідомляли в Києві і Чернівецькій області (по десять скарг), Донецькій (п'ять повідомлень), Херсонській (3), Запорізькій (2), Луганській (2), Одеській (2), Кіровоградській, Львівській, Міколаївській та Херсонській областях (по одному повідомленню).

Всього в ЄРДР внесено відомості про 116 кримінальних правопорушень: 61 пов'язано з порушенням виборчого законодавства, 55 пов'язані з виборчим процесом. Також складено 114 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, - додали в МВС.

Загалом, починаючи з 5 вересня, правоохоронці зареєструвалі 1311 повідомлень про можливі порушення, пов'язані з виборами.

Нагадаємо, що народний депутат України від партії "Слуга народу" Микола Галушко заявив про масовий продаж місць у виборчих списках.

А заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів про запуск чат-бота "Вибори-2020", який планується найближчим часом. З його допомогою будуть моніторити правопорушення на місцевих виборах в режимі реального часу.