За добу Нацполіція відкрила сім кримінальних справ за порушенням виборчого законодавства

МВС отримало 50 повідомлень про можливі злочини
За добу Нацполіція відкрила сім кримінальних справ за порушенням виборчого законодавства
Національна поліція України
28 Вересня 2020, 13:37
читать на русском

Протягом 27 вересня Національна поліція відкрила сім крімінальних проваджень за фактами порушення виборчого процесу в Україні. Всього за добу правоохоронці отримали 50 повідомлень про можливі злочини.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ. У МВС уточнили, що найбільше скарг, пов'язаних з виборами, було зафіксовано в Київській області - там до Нацполіції надійшло двадцять повідомлень.

Також про можливі порушення повідомляли в Києві і Чернівецькій області (по десять скарг), Донецькій (п'ять повідомлень), Херсонській (3), Запорізькій (2), Луганській (2), Одеській (2), Кіровоградській, Львівській, Міколаївській та Херсонській областях (по одному повідомленню).

Всього в ЄРДР внесено відомості про 116 кримінальних правопорушень: 61 пов'язано з порушенням виборчого законодавства, 55 пов'язані з виборчим процесом. Також складено 114 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, - додали в МВС.

Загалом, починаючи з 5 вересня, правоохоронці зареєструвалі 1311 повідомлень про можливі порушення, пов'язані з виборами.

Нагадаємо, що народний депутат України від партії "Слуга народу" Микола Галушко заявив про масовий продаж місць у виборчих списках.

А заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів про запуск чат-бота "Вибори-2020", який планується найближчим часом. З його допомогою будуть моніторити правопорушення на місцевих виборах в режимі реального часу.

1