Закупівля бронежилетів з "націнкою" в 10 млн грн проходила через Кудрицького – журналіст

Саме Кудрицький здійснював нагляд за департаментом безпеки, начальнику якого оголошено підозру у незаконній закупівлі.
Закупівля бронежилетів з "націнкою" в 10 млн грн проходила через Кудрицького – журналіст
Володимир Кудрицький, голова правління “Укренерго” Фото: https://t.me/UkraineMediaCenterKyiv
28 Червня 2024, 13:41
читать на русском

Начальник Департаменту безпеки "Укренерго", який отримав підозру від НАБУ і САП спільно з СБУ, перебував у прямому підпорядкуванні у Кудрицького, тому логічно, що угода обов'язково проходила узгодження голови Укренерго.

Про це свідчать скріншоти корпоративних документів НЕК Укренерго, які опублікував екс-головний редактор Економічної правди Сергій Лямець. Згідно з документом, саме Кудрицький здійснював нагляд за департаментом безпеки, начальнику якого оголошено підозру.

"У черговий раз залишився поза підозрою керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький. Я більше ніж впевнений, що керівник державного монополіста з розподілу електроенергії не взяв із тих 10 мільйонів ні копійки. Але одну справу не взяв, інша - не знав. Я майже впевнений, що він знав про дії свого підлеглого. Адже 10 млн грн - це лише корупційна "дельта", а загальна сума контракту була набагато вищою. безпосереднього керівника. Власне, голова департаменту безпеки перебував у безпосередньому підпорядкуванні Кудрицького”, - пише Лямець.

Нагадаємо, Кудрицький визнав, що його зарплата складає 420 тис. грн. після сплати податків.

На тлі того, що зарплата рядових енергетиків у держкомпанії становить 15-20 тис. грн, правління НЕК перетворило себе на вищу касту, яка отримує мільйони під час повномасштабної війни. Згідно зі звітами правління Укренерго, у 2023 році його утримання коштувало державі 29,2 млн грн.

Зокрема, за 4 місяці 2024 року винагорода правління «Укренерго» становила понад 16,5 млн грн.

До складу правління окрім Володимира Кудрицького входять ще три члени: Олексій Брехт, Сергій Галаган та Олег Скрипник. Минулого місяця ці діячі розділили на чотирьох 8,534 млн. грн. І це при тому, що остання перевірка компанії Держаудитслужбою виявила у НЕК Укренерго зловживань на 68 млрд грн, серед яких – розкрадання коштів на закупівлю бронежилетів та постачання електроенергії без оплати компанії Коломойського.

Читайте також

1