Зарплати нардепа на життя не вистачає: парламентарі оцінили свої фінанси (відео)

Більшість обранців стверджує, що в бізнесі заробляли більше
3 Грудня, 19:13

Народні депутати України заявили, що рівень їхнього життя за час роботи у Верховній Раді став нижчим.

Про це депутати розповіли кореспондентам видання "Страна.ua".

Зокрема скандальний нардеп від "ОПЗЖ" Ілля Кива заявив, що"розтягнути шлунок дуже легко, але він навчився встановлювати рамки своїх потреб".

"Слуга народу" Олександр Качура сказав, що доходи його зменшилися, але грошей "в принципі вистачає".

До Ради, коли я мав бізнес та займався юридичною практикою, отримував за одну годину 400 доларів. Зараз у мене є фіксована зарплата, але мені в принципі вистачає. Ті гроші, які я отримую, стільки я й витрачав на життя. Тому що я вважав, що потрібно себе тримати в якихось рамках. Зрозуміло, що коли ти отримуєш великий гонорар, то з самого початку починаєш їх витрачати. Але у мене це пройшло вже багато років тому, - пояснив політик.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зауважив, що погіршення його фінансового благополуччя видно в декларації, а його колега по партії Роксолана Підласа заявила, що її доходи скоротилися на половину.

Не хочу кривити душею й говорити, що депутати погано живуть, але рівень доходів знизився в порівнянні з тим, що у мене було до Ради, - констатувала депутатка.

Представник групи "Довіра" Сергій Шахов відверто заявив, що в бізнесі він заробляв більше.

Коли я був великим підприємцем й взагалі жив на тій території, працював по всьому світу, не був у політиці, то мав більше - з фінансової сторони рівень погіршився, - зазначив Шахов.

Найгірше ж з опитаних, як виявилося, живе "слуга" Віталій Безгін, який заявив, що йому зарплати й зовсім не вистачає.

Просто внаслідок того, що об'єктивно я живу здебільшого на накопичення. І я чесно кажу, що зарплати, яка є, враховуючи депутатську діяльність, її не вистачає, - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, на потреби кожного народного депутата у кошторисі Верховної Ради на 2021 рік було заплановано витратити понад 344 тисячі гривень, не враховуючи зарплату самого нардепа та його помічників.