Заступник директора транспортної інфраструктури КМДА Максим Широков під час війни оформив право користування на елітні автівки

Широков був затриманий за вимагання хабарів від автоперевізників
Заступник директора транспортної інфраструктури КМДА Максим Широков під час війни оформив право користування на елітні автівки
Максим Широков
11 Червня 2024, 19:49
читать на русском

Максим Широков, заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА та колишній топ-посадовець АМПУ, якого затримали за вимагання хабарів від автоперевізників, під час війни отримав право користування двома дорогими автомобілями.

У січні 2023 року Широков оформив право користування Mercedes-Benz GLE 450 (2019) від Романа Мойсея та Porsche Cayenne (2021) від Олександра Ільїна, пов'язаного з одеським ТОВ «ТТГ «Форвард», що займається морськими перевезеннями.

Попри те, що дружина Широкова не працює і у них двоє дітей, посадовець отримав зарплату в розмірі 1,6 млн гривень. Офіційно він проживає в селі Лиманка під Одесою, але у Києві житло не задекларував. Під час війни родина Широкових оформила на сина Ярослава дві квартири в Одесі: у листопаді 2022 року – 56,66 кв. м за 1,08 млн гривень, а у лютому 2023 року – 61,6 кв. м за 1,57 млн гривень.

Родина Широкових живе у селі Лиманка в будинку на 537,4 кв. м, оформленому у травні 2023 року на Людмилу Левчук. Всупереч значним активам, вони офіційно не належать Широкову, що свідчить про приховування реальних статків від НАЗК. Крім того, Широков обвинувачується у справі щодо недбалості при днопоглибленні порту «Южний».

Також на дружину Широкова оформлені три квартири та дві земельні ділянки. Сім'я також має незавершені будівельні об'єкти, серед яких будинок на 11,1 кв. м, ще один на 76,75 кв. м, спортивний майданчик на 133,24 кв. м та гараж на 60,58 кв. м.

Читайте також

1