Заступник голови Держпродспоживслужби України Андрій Крейтор подав майже порожню декларацію, хоч за рік заробив понад 1,7 млн гривень

Крейтор безплатно живе у квартирі тестя, а дружина займається виховання дітей
Заступник голови Держпродспоживслужби України Андрій Крейтор подав майже порожню декларацію, хоч за рік заробив понад 1,7 млн гривень
Андрій Крейтор
14 Червня 2024, 14:08
читать на русском

Заступник голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Андрій Крейтор не задекларував автомобіль та інше майно, а також безплатно живе у квартирі батька своєї дружини.

Про це повідомляє редакція 368.media з посиланням на декларацію Крейтора за 2023 рік.

Андрій Крейтор, народжений у 1990 році в Кропивницькому, закінчив Національну академію України імені Ярослава Мудрого у 2012 році за спеціальністю «Правознавство». Після цього працював у СБУ до червня 2021 року, отримав статус учасника АТО. Потім трохи працював радником в Мінінфраструктури, після чого став заступником голови з операційної діяльності в Адміністрації морських портів України, де працював до квітня 2023 року.

Крейтор не брав участі у бойових діях, натомість обрав посаду в Держпродспоживслужбі, на яку був призначений без конкурсу за розпорядженням Кабміну від 2 квітня № 289-р.

У поданій до НАЗК декларації за 2023 рік Крейтор зазначив лише дружину Катерину Крейтор та двох дітей. Хоча він не задекларував жодних доходів дружини, окрім соціальних виплат, відомо, що вона офіційно займається вихованням дітей. Проте в Instagram Катерина веде блог про психологію, гештальт і навчання через призму свого бачення. Близько двох років назад вона почала навчатися в Київському гештальт університеті та від 2023 року - в Київський університет імені Тараса Шевченка.

Крейтор не має власної нерухомості, але користується квартирою в Одесі, оформленою на Аллу Стамбірську, та безоплатно проживає у Києві у квартирі батька дружини, Анатолія Кущієнка.

За 2023 рік Крейтор заробив 1,6 млн гривень в АМПУ та 126 тис. гривень в СБУ, звідки він пішов у 2021 році. Він також зберігає готівкою 960 тис. гривень та 43 тис. доларів, а його дружина має 2 тис. євро готівкою. Однак у декларації не зазначено жодного автомобіля.

У декларації вказано, що Крейтор зараз проходить військову службу.

Нагадаємо, що генеральний директор міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького (Львів) Тетяна Романовська у 2022 - 2023 роках задекларувала 1,8 млн гривень заробітної плати.

Читайте також