Затримали експравоохоронця, який вбив трьох людей під час Революції гідності

Він переховувався від органів слідства та суду після повідомлення йому про підозру
20 Вересня, 11:53

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали колишнього працівника керівного складу управління громадської безпеки Головного управління МВС України в м. Києві, який убив трьох людей, спричинив тяжкі тілесні ушкодження 14 особам та тілесні ушкодження середньої тяжкості 59 людям.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Експравоохоронець почав переховуватися від органів слідства та суду після повідомлення йому про підозру на початку вересня поточного року і був оголошений у розшук, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що йому інкриміновано організацію, на виконання злочинного наказу, терористичного акту, незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, умисних вбивств та закінчених замахів на вбивства, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань, - додали в повідомленні.

За даними слідства, у лютому 2014 року експравоохоронець перешкоджав масовому руху мітингувальників з Майдану Незалежності до Верховної Ради України, а також залякував населення, здійснював вплив на прийняття рішень об’єднаннями громадян та організував терористичний акт та вбивство мітингувальників.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила постанову, якою визначила Революцію Гідності одним з ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.