Рада визнала Революцію Гідності ключовим моментом українського державотворення

Також парламент висловив політичну оцінку режиму Януковича
Головне
Рада визнала Революцію Гідності ключовим моментом українського державотворення
Революція Гідності Фото: Національний музей Революції Гідності у Фейбуці
17 Лютого 2021, 12:37
читать на русском

Верховна Рада ухвалила постанову, якою визначила Революцію Гідності одним з ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

Про це йдеться у повідомленні на сайті українського парламенту.

Постановою затверджено заяву Верховної Ради України у зв'язку з сьомою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності.

Документ визначає Революцію Гідності одним з ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи, підкреслює недопустимість зволікання із розслідуванням «справ Майдану», важливість пам’яті про Героїв Небесної Сотні, неприпустимість узурпації влади, висловлює політичну оцінку режиму Віктора Януковича.

Читайте також

Колишній голова Українського інституту національної пам'яті, народний депутат Володимир В'ятрович заявив, що цією постановою Рада дала "чітку політичну оцінку подій, які сталися сім років тому".

Революція Гідності — один з ключових моментів українського державотворення та виразник національної ідеї свободи. Герої Небесної Сотні — українці та іноземці, віддали життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Пам’ять про їхній героїчний чин є частиною історії національного державотворення, - написав депутат на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, що у самому центрі Києва на Майдані Незалежності в Будинку профспілок відкриють величезний покерний клуб. Близько тисячі квадратів підвалу будівлі Федерація профспілок здала в оренду на 10 років ще понад півтора року тому.

1