В Офісі президента здивувалися обшукам у Музеї Революції Гідності

У президента вважають, що обшуки додали негативних емоцій в суспільстві
Головне
В Офісі президента здивувалися обшукам у Музеї Революції Гідності
Обшуки в Музеї Революції Гідності (Фото: Facebook)
19 Листопада 2020, 19:18
читать на русском

В офісі президента України прокоментували події у Музеї Революції Гідності

Про це йдеться на сторінці Офісу президента у Facebook.

В ОП відзначили, що викликає занепокоєння те, що слідчі дії відбулися чітко напередодні річниці початку Майдану. Для мільйонів українців ще й досі живі ті відчуття, які були під час Майдану, а тому будь-яка необережність зараз може сприйматися як виклик цінностям Майдану або як свідома гра на суспільних суперечностях.

 Невже було обов’язково саме зараз проводити ці обшуки, навіть якщо слідство вважає їх потрібними? Зрозуміло, що це точно не сприяє суспільній злагоді у державі. А правоохоронці повинні враховувати й такі речі, коли немає термінової необхідності для слідчих дій, - йдеться у повідомленні.

В ОП наголосили, що за своїм змістом питання про сьогоднішні події в Музеї зводиться до конкретних та чітких документальних речей.

 Якщо гроші справді розтрачені, якщо дійсно було зловживання службовим становищем, то це легко довести. А отже, всі все побачать. У цьому має бути чіткий правовий шлях, тому що будь-яке цивілізоване суспільство зацікавлене в коректному виконанні законів задля запобігання правопорушенням у державі, - стверджують у відомстві.

Насамкінець в ОП закликали не використовувати сьогоднішні події як привід для політичних спекуляцій та нагнітання негативних настроїв у суспільстві.

Ми всі зацікавлені у правді та злагоді. Цим, власне, й мають завершитися сьогоднішні події навколо Музею Революції Гідності – чітким юридичним висновком, - резюмували в ОП.

Читайте також

Нагадаємо, у четвер, 19 листопада, силовики увірвалися у Національний музей Революції Гідності, аби провести обшуки.

Фахівець з комунікацій Архіву національної пам'яті Дарина Рогачук повідомила, що з сьомої години ранку тривали обшуки також у директора музею Майдану Ігоря Пошивайла. Сам Пошивайло повідомив, що силовики вилучили носії інформації та документацію по фінансово-господарській діяльності.

Національна поліція Києва пояснила обшуки у Національному музеї Революції Гідності.

За даними слідства, керівництво Музею уклало договори на майже 150 мільйонів гривень на реконструкцію та благоустрій меморіального комплексу. Підрядникам перерахували аванс у розмірі 80% від суми договору, який склав 111 млн грн.

Детальніше про конфлікт довкола музею та реакцію соцмереж на обшуки читайте у нашому матеріалі: Шоу силовиків чи необхідні слідчі дії: що соцмережі думають про обшук у Музеї Революції Гідності

1