ДБР викликало на допит лідерів "Євромайдану" - ЗМІ

На допити викликали Турчинова, Кличка, Парубія, Яценюка, Чорновол та Пашинського
Головне
ДБР викликало на допит лідерів "Євромайдану" - ЗМІ
Кличко і Яценюк на майдані (Фото: 112 канал)
19 Листопада 2020, 16:10
читать на русском

Державне бюро розслідувань викликало на допити державних діячів, які були лідерами "Євромайдану".

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила шеф-редакторка видання LB.ua Соня Кошкіна.

Зазначається, що заявником у справі є Ренат Кузьмін – колишній перший заступника генпрокурора у 2010-2013 роках, чинний нардеп від "ОПЗЖ".

1 жовтня ДБР відкрило кримінальне провадження № 42020000000001885 у справі щодо державного перевороту. У зв'язку з подіями Майдану, - повідомила вона.

Зокрема, на допит повістками викликають ексглаву РНБО Олександр Турчинов, колишнього спікера ВР Андрій Парубій, мера Києва Віталія Кличка (досьє Віталія Кличка), нардепів Сергія Пашинського та Тетяну Чорновол, колишнього прем'єра Арсенія Яценюка. Кошкіна стверджує, що має копії повісток, надісланих усім євромайданівцям.

Кошкіна відзначила, що саме під керівництвом Кузьміна були  направлені до суду справи відносно ексміністра МВС Юрія Луценка, колишнього заступника міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука та колишнього прем'єра Юлії Тимошенко (досьє Юлії Тимошенко).

Читайте також

Нагадаємо, у четвер, 19 листопада, силовики увірвалися у Національний музей Революції Гідності, аби провести обшуки.

Фахівець з комунікацій Архіву національної пам'яті Дарина Рогачук повідомила, що з сьомої години ранку тривали обшуки також у директора музею Майдану Ігоря Пошивайла. Сам Пошивайло повідомив, що силовики вилучили носії інформації та документацію по фінансово-господарській діяльності.

Національна поліція Києва пояснила обшуки у Національному музеї Революції Гідності.

За даними слідства, керівництво Музею уклало договори на майже 150 мільйонів гривень на реконструкцію та благоустрій меморіального комплексу. Підрядникам перерахували аванс у розмірі 80% від суми договору, який склав 111 млн грн.

1