Затримали експравоохоронця, який вбив трьох людей під час Революції гідності

Він переховувався від органів слідства та суду після повідомлення йому про підозру
Затримали експравоохоронця, який вбив трьох людей під час Революції гідності
Затримання Фото: Pexels
20 Вересня 2021, 11:53
читать на русском

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали колишнього працівника керівного складу управління громадської безпеки Головного управління МВС України в м. Києві, який убив трьох людей, спричинив тяжкі тілесні ушкодження 14 особам та тілесні ушкодження середньої тяжкості 59 людям.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Експравоохоронець почав переховуватися від органів слідства та суду після повідомлення йому про підозру на початку вересня поточного року і був оголошений у розшук, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що йому інкриміновано організацію, на виконання злочинного наказу, терористичного акту, незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, умисних вбивств та закінчених замахів на вбивства, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань, - додали в повідомленні.

За даними слідства, у лютому 2014 року експравоохоронець перешкоджав масовому руху мітингувальників з Майдану Незалежності до Верховної Ради України, а також залякував населення, здійснював вплив на прийняття рішень об’єднаннями громадян та організував терористичний акт та вбивство мітингувальників.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила постанову, якою визначила Революцію Гідності одним з ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

1