Збірна України проведе перший матч на Євро-2024: де і коли дивитися

Стартовий матч команди Реброва на Євро-2024 відбудеться з румунською збірною
Збірна України проведе перший матч на Євро-2024: де і коли дивитися
Збірна України з футболу
17 Червня 2024, 10:45
читать на русском

У понеділок, 17 червня, збірна України проведе свій перший матч на Євро-2024 у Німеччині. На "Альянц Арені" у Мюнхені українські футболісти зустрінуться з командою Румунії.

Для України це буде четвертий виступ на чемпіонаті Європи. Румунія вийшла на свій шостий раз на Євро, вперше з 2016 року. Ця гра стане сьомою зустріччю цих команд, причому три перемоги належать румунам, дві — українцям, і ще один матч завершився нічиєю.

Хоча румунська команда не має гучних імен, недооцінювати її не варто. Під керівництвом Едварда Йорденеску Румунія не програла жодного матчу у своїй відбірковій групі, де змагалася з Андоррою, Косово, Білоруссю, Ізраїлем та Швейцарією, посівши перше місце.

Для підготовки до чемпіонату Румунія провела дві безгольові товариські зустрічі проти Болгарії та Ліхтенштейну, тоді як українці перемогли Молдову, зіграли внічию з Німеччиною та програли Польщі.

Команда Сергія Реброва має у своєму складі одних з найкращих футболістів за всю історію незалежної України. Серед них Андрій Лунін з "Реала", Михайло Мудрик та інші гравці англійської Прем'єр-ліги, Артем Довбик, який став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії, та Віктор Циганков. Виступи на Євро-2024 покажуть, на що здатна ця талановита команда на великій сцені.

Матч "Румунія – Україна" відбудеться у понеділок, 17 червня, о 16:00 у Мюнхені на "Альянц Арені". Арбітром зустрічі буде Гленн Нюберг зі Швеції. Пряму трансляцію можна буде переглянути на платформах MEGOGO, Volia TV та "Суспільне".

Орієнтовні склади:

Румунія: Ніце, Рацю, Дрегушин, Рус, Банку, Маріус Марін, Резван Марін, Станчу, Ман, Дрегуш, Міхейле.

Україна: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Зінченко, Шапаренко, Степаненко, Судаков, Циганков, Довбик, Мудрик.

Спочатку українська збірна виступала у відбірковій групі C разом з Англією, Італією, Мальтою та Північною Македонією. Згідно з жеребкуванням, у фінальній частині Україна потрапила до групи E, де зустрінеться з Бельгією, Румунією та Словаччиною.

Читайте також

1