Зеленський про умови перемовин з рф: лише після деокупації

Головне
Україна може говорити з рф лише після виведення її військ
Головне
18 Серпня, 20:27

Президент України Володимир Зеленський заявив, що переговори з росією можливі лише в тому випадку, якщо російські війська залишать незаконно окуповану територію України.

Про це повідомляє "Суспільне".

Я сказав свою думку пану президенту Туреччини, що віри немає російській федерації. Я вважаю, що в цьому "вікні" російська зброя. Дуже здивований, що вони (РФ) готові до якогось миру. Не можуть люди, які вбивають, ґвалтують, щоденно крилатими ракетами б'ють по наших цивільних містах, цивільних інфраструктурах — не можуть хотіти миру. Тож спочатку, мені здається, вони повинні звільнити наші території, а потім... Потім буде потім, — сказав Зеленський.

При цьому, за словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, під час сьогоднішньої зустрічі президентів України та Туреччини українську сторону не примушували до поступок для завершення конфлікту.

Якщо знову полетить якась "зрада" у соцмережах, то одразу хочу сказати, що такого не було, — сказав він.

Кулеба зазначив, що учасники переговорів скоординували свої позиції та дії щодо ключових питань. Зокрема, йдеться про зерновий коридор, ситуацію на Запорізькій АЕС і визволення українців з полону окупантів.

Нагадаємо, 18 серпня у Львові відбулася зустріч президентів України та Туреччини.