"Помилка" Арестовича: нас намагаються призвичаїти до постійних ляпів

Валентина Варава

Волонтерка

"Помилка" Арестовича: нас намагаються призвичаїти до постійних ляпів
Олексій Арестович Фото: facebook.com
18 Грудня 2020, 19:48
читать на русском
У цивілізованій країні за таку помилку відсторонили б негайно, так ще й би відправили під суд

Я розумію, що це найяскравіше свідчення непрофесійності у всі владі. Як може переплутати документ людина, яка представляє Україну у міжнародній та настільки гострій структурі, як Тристороння контактна група. Він не має права на помилку, тим паче на таку.

Яким має бути покарання

У цивілізованій країні його б відсторонили негайно, так ще й би відправили під суд. Відповідальність має бути щонайменше адміністративна, оскільки він сплюндрував ще й репутацію цього військового, який загинув. Тож його рідні також можуть підняти це питання і вимагати принаймні відшкодування морального збитку, звісно.

Про що свідчить така помилка

Це крайній ступінь некомпетентності високопосадовця. Помилка такого рівня є просто неприпустимою. Важко собі уявити схожу ситуацію у перемовинах, скажімо, по Іраку чи Афганістану, коли людина озвучує темник ворожої сторони транслює це у ЗМІ. Якщо це залишиться без покарання, це багато про що скаже про ситуацію з висловлюваннями та некомпетентністю високопосадовців.

Чому представники влади постійно помиляються

Ми весь час бачимо, що люди які прийшли до влади постійно випробовують межі і намагаються відсунути “червоні лінії”, які окреслило суспільство. Сьогоднішня ситуація може бути ще однією такою спробою. Вона дуже лягає у систему пазлів. Нас намагаються призвичаїти до постійних ляпів, а найголовніше до того, що за це нічого не буде, бо усі ці речі відбуваються абсолютно безкарно.

Ми знаємо, що ведеться гібридна війна і вона націлена, в першу чергу, на людську психіку, на демонстрацію марності зусиль по відстоюванню своїх прав. Тож це може бути ще одна ситуація, коли нас пробують “на зуб” і чи проковтне це суспільство чи ні.