Артур Герасимов поділився планами діяльності ВРУ (відео)

16 сентября, 20:25

На наступному пленарному тижні (17-21 вересня) парламент планує розглянути зміни до Конституції щодо закріплення курсу України до НАТО та ЄС, а також оновлення складу ЦВК.

Про це "Прямому" розповів голова парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

Герасимов зазначив, що у порядку денному на найближчий пленарний тиждень немає закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". За його словами ще тривають консультації. Зазначимо, що 18 жовтня 2018-го року спливає чинність закону, відомого як закон про особливий статус Донбасу.

Нагадаємо, спеціальний представник головуючого в ОБСЄ, представник в ТКГ Мартін Сайдік звернувся до керівництва Верховної Ради України з проханням пролонгувати закон, що передбачає особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

"На цьому планарному тижні парламент, я щиро сподіваюсь, більш ніж 300 голосами підтримає пропозицію президента України Петра Порошенка про внесення змін до Конституції у частині закріплення нашого спрямування до НАТО та ЄС. Також ми очікуємо послання президента до парламенту. Я щиро думаю, що вже найближчого пленарного тижня ми його почуємо у парламенті.

Крім цього, як ви знаєте, наша фракція чітко стоїть на позиції оновлення складу ЦВК, і також ми щиро сподіваємось, що вже цього тижня це питання буде проголосовано у парламенті... Те, що зараз ми чуємо від інших фракцій, від голови парламенту Андрія Парубія дає нам чіткий сигнал, що вже на цьому пленарному тижні Центральна виборча комісія буде оновлена", - наголосив він.

Джерело: Прямий

1