Дмитро Добродомов хоче запровадити нульове мито на деревообробне обладнання?

27 августа, 18:06

Для підтримки галузі та вітчизняних виробників в Україні потрібно ввести нульове мито на ввезення деревообробного обладнання.
На цьому під час зустрічі з керівництвом Львівського управління лісового господарства наголосив народний депутат, лідер партії «Народний контроль» Дмитро Добродомов, – повідомили в прес-службі партії.

Політик акцентував, що мораторій на вивіз лісу-кругляку став поштовхом для розвитку деревообробної галузі в Україні, а наступним етапом має стати нульове мито для деревообробного обладнання.

«Зараз ініціативи «Народного контролю» вже створюють робочі місця. За два роки дії мораторію сплата податків до держбюджету з таких видів діяльності як обробка деревини, виробництво паперу та виробництво меблів зросла відповідно у 3,2; 2,4 та 1,6 раза. Утричі збільшився експорт деревообробного обладнання і майже удвічі зріс обсяг реалізованої продукції деревообробки», – зазначив політик.

Проте деревообробну галузь та вітчизняних виробників потрібно підтримувати і надалі, вважає Дмитро Добродомов.

«Але на цьому не варто зупинятися. У парламенті лежить ще десяток ініціатив для подальшого розвитку галузі. Наприклад, законопроекти № 2617 і № 2618 про нульове мито для деревообробного обладнання на 5 років. Так, наші підприємці зможуть придбати необхідне устаткування, якого зараз немає в Україні», – зазначив народний депутат.

Джерело: ZIK

1