Ірина Геращенко звернулася до СБУ, щоб розслідувати поїздку Балицького до Криму: зрада?

6 сентября, 15:02

Після поїздки народного депутата від Опоблоку Євгена Балицького в окупований Росією Крим перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко звернулася до СБУ із запитом про перевірку, чи не зраджував той інтересам України.

Про це вона сказала у четвер, 6 вересня, виступаючи з парламентської трибуни, передає Інтеракс-Україна.

За словами Геращенка, про поїздку до Криму в ефірі NewsOne хвалився сам нардеп, стверджуючи, що окупація півострова була "справедливою", а Революція Гідності - це "державний переворот".

"Я хочу звернутися до Служби безпеки України: може, він з "гоблінами" (представниками окупаційної влади півострова) там спілкувався теж. Треба дізнатися контакти цієї людини, яка нібито представляє український парламент, з ким він там спілкувався", - сказала вона, додавши, що це її офіційний депутатський запит.

Зазначимо, що раніше Балицький опинився у центрі скандалу, пригрозивши в ефірі 112 Україна, що може виїхати до Росії разом з українською територією.

Після цього Генпрокуратура відкрила проти нього кримінальне провадження за статтею сепаратизм, однак на сьогодні ніяких результатів розслідування з боку ГПУ досі немає.

Джерело: Новое Время

1