Іван Вінник вважає, що немає підстав переносити вибори президента

23 августа, 15:15

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Іван Вінник вважає, що вибори президента України не будуть переносити з 31 березня 2019 року. Про це він заявив журналістам 23 серпня, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Я не думаю, що таке подання буде, а якщо воно і буде, я не вірю, що Конституційний Суд може його підтримати, оскільки, на мою думку, немає жодних підстав переносити волевиявлення громадян", – підкреслив Вінник.

23 серпня народний депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець заявив, що, за його інформацією, готують подання до Конституційного Суду з метою перенесення дати виборів президента України.

У коментарі виданню "ГОРДОН" Ємець уточнив, що дістав інформацію від інсайдерів у КСУ. Видання ТСН із посиланням на свої джерела повідомило, що подання до КСУ передадуть депутати, "наближені до Блоку Петра Порошенка". Приводом для подання стане те, що попередні президентські вибори проходили в травні, а не в березні, як прописано в Конституції, зазначив співрозмовник видання.

Нинішнього президента України Петра Порошенка було обрано главою держави на позачергових виборах, які відбулися 25 травня 2014 року. Церемонія інавгурації Порошенка пройшла 7 червня.

У ст. 103 Конституції України зазначено, що чергові вибори президента проводять в останню неділю березня п'ятого року повноважень глави держави. Отже, чергові президентські вибори мають відбутися в Україні 31 березня 2019 року. Чергові парламентські вибори заплановано на 27 жовтня 2019 року. 

Джерело: ГОРДОН

1