Майже +50 та "тепловий апокаліпсис": Європа страждає від аномальної спеки

Люди змушені тікати у безпечні місця
Майже +50 та "тепловий апокаліпсис": Європа страждає від аномальної спеки
Лето (Фото: poprikolu.ru)

Кілька країн Європи продовжують потерпати від аномальної спеки та лісових пожеж, які виникають через високі температури повітря. Наприклад, у Португалії температура повітря сягнула 47 градусів тепла.

Про це повідомляє BBC.

Пожежі в Іспанії, Португалії та Греції змусили тисячі людей тікати. Крім цього, більш як 1000 людей померли через спеку в Іспанії та Португалії лише за останні дні.

Франція

За даними експертів, Західній Франції загрожує "тепловий апокаліпсис", оскільки екстремальні температури продовжують вражати більшу частину Європи. Температура може досягти рекордного рівня в 15 регіонах південного заходу.

Крім цього, понад 24 тисяч людей втекли від лісових пожеж у Франції. Особливо сильно постраждав департамент Жиронда, де вогонь знищив більш як 14 тисяч гектарів.

Спека накрила й інші регіони Франції. У місті Брест температура досягла 40 градусів, що набагато вище за звичний середній показник у липні.

Іспанія

У Саморі пожежа виникла ще на вихідних. Вже повідомляється про перші смерті. Так, у неділю загинув 62-річний пожежник, а в гірському масиві Сьєрра-де-ла-Кулебра знайшли тіло пастуха.

Пожежі також спалахнули в Кастилії і Леоні, Галісії, Андалусії та Естремадурі.

Очевидно, що зміна клімату вбиває. Це вбиває людей, вбиває нашу екосистему, біорізноманіття, – заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Португалія

14 липня температура в Португалії досягла +47 градусів та встановила новий рекорд липня. Через це одна третина материка залишається під надзвичайним ризиком пожежі.

Станом на зараз із країни евакуювали вже сотні людей. Влада Греції намагається уникнути повторення трагедії у 2017 році, коли 66 людей загинули під час пожеж.

Рекордні температури також очікуються в деяких районах Великої Британії. Там вперше в історії оголосили червоне попередження про сильну спеку.

Читайте также