Олег Ляшко відвідав Харківський центр професійно-технічної освіти: були обговорені перспективи розвитку

23 августа, 18:29

Олег Ляшко з командою народних депутатів від Радикальної партії під час робочого візиту до Харкова відвідав Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (далі – ХЦПТО ДСЗ). Супроводжував народних обранців директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Щоб наочно оцінити ситуацію та побачити як підвищується конкурентоспроможність на ринку праці безробітних, Олег Ляшко зі своєю командою оглянув адміністративно-учбовий корпус та виробничо-навчальні майстерні. Народні депутати ознайомились з матеріально-технічною базою навчального закладу та з процесом організації професійного навчання безробітних за професіями будівельної галузі та з металообробки. Сам Олег Валерійович спробував попрацювати з металом: «Деталь, зроблену моїми руками, можна навіть до космічного корабля… Зроблю все, щоб люди робочих професій отримували гідну зарплату і повагу держави». Пройшовся Олег Ляшко і містечком професій, яке сьогодні у навчальному закладі гостинно приймало учнівську молодь 8-15 років. В ньому діти, рухаючись від наставника до наставника, випробовували себе за різними сферами професійної діяльності. «Знання і трудові навики - це те, що дає можливість бути успішною людиною. Щоб наші діти були успішними їм держава повинна помагати вивчитись, підтримати і дати можливість, щоб кожен ким хотів, тим і був», - наголосив нардеп.
Помайстеркласив Олег Валерійович і за професією кухаря. «45 років живу, а як правильно різати огірок - не знав! В'ячеслав з Центру профтехосвіти у Дергачах навчив мене, як це робити, щоб не залишитись без пальців. Він і дітей навчає змалечку прикладним знанням, які потім знадобляться їм у житті», – зазначив радикал.
З керівництвом навчального закладу народний обранець та директор Харківського обласного центру зайнятості обговорив орієнтири діяльності та перспектив розвитку напрямків професійно-технічної освіти, можливостей збереження трудового потенціалу держави. Кращих робітників Олег Ляшко нагородив грамотами за сумлінну працю. Нардеп пообіцяв допомогти добудувати гуртожиток ХЦПТО ДСЗ, щоб робочих людей в Україні ставало більше. «Ваш Центр - унікальний. Ви даєте друге дихання, друге життя для людей, які втратили роботу, які хочуть знайти нову роботу, яких скоротили. Ось чому важливо,щоб держава фінансувала цей центр та десятки інших центрів профтехосвіти України, аби люди не опускали руки і не їздили по закордонах», - підкреслив Ляшко.
За словами директора Харківського обласного центру зайнятості Володимира Міненка, Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – дуже потужний навчальний заклад. «Щороку розширюється кількість професій, за якими здійснюється професійне навчання. І всі професії вкрай затребувані на ринку праці, - акцентував Міненко. – Цього року найбільший орієнтир на професії сільськогосподарського напрямку. Вчитимемо плодоовочівників, трактористів та комбайнерів».

Джерело: Харківський обласний центр зайнятості

1