Роман Семенуха вважає, що треба не гасла змінювати, а збільшувати фінансування військових

6 сентября, 14:57

Ухвалення у першому читанні законопроекту щодо заміни військового вітання у ЗСУ є позитивним кроком, проте українська влада повинна більше уваги звертати на соціально-фінансове забезпечення українських військовослужбовців.

Про це у кулуарах Верховної Ради України сказав народний депутат фракції «Самопоміч» Роман Семенуха.

«Якби поруч із цим ухвалювались закони, які б надавали реальний соціальний захист і гарантії українським військовим, то це було б добре», - сказав народний депутат, коментуючи ухвалення Верховної Ради у першому читанні законопроекту, який замінить військове вітання у ЗСУ з радянського на «Слава Україні» та «Героям слава».

Політик обурився тим фактом, що навіть в умовах 4-річної війни проти Російської Федерації, Україна за «совковими» традиціями продовжує нагороджувати армію грамотами і словами», а насправді держава «повинна любити військових грошима».

«Армія починається із кожного окремого солдата, проте досі немає гідного соціального забезпечення і захисту тих, хто втратив працездатність через військову службу», - констатував  Роман Семенуха.

Зазначимо, Верховна Рада України у першому читання ухвалила законопроект, який замінить військове вітання у ЗСУ з радянського на «Слава Україні» та «Героям слава». За відповідний проект №9036 проголосували 284 депутати.

Законопроект також передбачає звертання «пане» як альтернативне «товарищу». Депутати пропонували під час доопрацювання розширити дію закону на Міністерство внутрішніх справ.

Джерело: IN TV

1