Сергій Власенко розповів про вибори в ЦВК (відео)

20 сентября, 18:05

Обираючи Андрія Євстігнєєва кандидатом до Центральної виборчої комісії за квотою «Батьківщини», партія обирала професіонала, який віддалений від неї. Ми обирали аполітичну людину й очікували, що більшість кандидатів будуть такими ж.

Про це в ефірі проекту «Гра Z вогнем» на телеканалі ZIK розповів народний депутат України Сергій Власенко.

Він висловив переконання, що більшість із кандидатів до Центральної виборчої комісії – чергові політичні призначенці.

«Коли наша партія вибирала Андрія Євстігнєєва, ми не брали юриста нашого штабу, людину, яка є функціонером партії «Батьківщина». Ми знайшли професіонала, який віддалений від партії. Він не є нашим активістом», – запевнив депутат.

За його словами, партія ідеологічно підійшла до цього питання. Мовляв, всередині партії була дискусія про те, аби виставити кандидатом до ЦВК юриста штабу, втім від цієї ідеї відмовились.

«Під час цієї дискусії ми сказали «ні». Ми сказали, що це не правильно. І ми очікували, що більшість людей, запропонованих кандидатами до Центрвиборчкому, будуть такими ж – віддаленими від політики», – каже Сергій Власенко.

Він підкреслив, що погоджується з квотним принципом, передбаченим законом, тому «Батьківщина» його реалізувала, але хотіла бачити в складі ЦВК професіоналів.

«Тому на свою квоту запропонували аполітичного професіонала. А депутати парламенту є аполітичними людьми? Я дуже поважаю свою колегу Світлану Кустову, але вона не аполітична людина. Послухайте, вона була особистим юристом Петра Порошенка. Про що ми говоримо?» – наголошує народний депутат.

Як повідомлялося, Верховна Рада відмовилась скасувати закон про розширення складу Центральної виборчої комісії.

Джерело: ZIK

1