Сергій Власенко: субсидії поставили на коліна українців?

23 августа, 14:54

В Україні влада, необґрунтовано піднявши тарифи на комунальні послуги, поставила на коліна десятки мільйонів людей. Люди змушені випрошувати субсидію.
Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Сергій Власенко.

Як повідомлялося, щоб дізнатися призначено чи не призначено вам субсидію, тепер не потрібно телефонувати в управління соціального захисту населення. Відтепер розмір своєї субсидії можна дізнатися онлайн – на сайті.

«На жаль, ситуація з субсидіями – це яскравий приклад того, як діюча влада сьогодні будує українську державу. В будь-якій нормальній країні світу субсидія - це допомога від держави, яка надається дуже вузькому прошарку населення, 1%-2% населення можуть бути підтримані», – зауважив нардеп.

За його словами, в Україні, навпаки, необґрунтовано піднявши тарифи на комунальні послуги, створили таку ситуацію, коли примусили людей падати на коліна перед державою і випрошувати субсидію.

«Люди змушені йти і говорити, мовляв, ми не в змозі за свої доходи оплачувати шалені, грабіжницькі тарифи. Поставили на коліна десятки мільйонів людей. Бо цей же уряд звітував, що мільйони домогосподарств у нас отримують субсидії. А потім почали тих людей відрізати потихеньку від цих грошей», – зазначив Власенко.

Пан Власенко вважає, що це яскравий взірець хибної державної політики. Але, на його думку, нічого не зміниться поки не поміняється влада в країні.

«Гройсман говорив, що він буде новим Прем'єр-міністром, але потім він заявив, що він нащадок і продовжувач дій попереднього уряду. Тому лише нова влада, новий президент та уряд в змозі змінити цю ганебну політику і, застосувавши ринкові механізми, а не популістські, як нам розказують, знизити тарифи в декілька разів, а відтак –зменшити кількість людей, яким необхідна підтримка від держави», – переконаний гість програми.

Джерело: ZIK