Станіслав Березкін: справа "Ощадбанку" має політичний підтекст?

9 ноября, 14:23

Справа про непогашений кредит "Ощадбанку" має політичний підтекст і пов'язана з початком передвиборної гонки. Таку думку висловив народний депутат Станіслав Березкін після того, як генеральний прокурор вніс до ВР подання про дачу згоди на притягнення депутата до кримінальної відповідальності, повідомляє портал "Українські новини".

"На моє переконання, ця справа не позбавлена політичного підтексту. Допускаю, що пред'явлення саме в передвиборний рік звинувачень на мою адресу в рамках справи, яка ведеться вже два з половиною роки, невипадкове", - прокоментував Березкін.

Депутат наполягає на безпідставності звинувачень, а саму справу вважає спробою перевести в кримінально-правову площину відносини між двома господарюючими суб'єктами. "Банком на даний момент ведеться активна робота по стягненню заборгованості за даним кредитом, і підстав стверджувати про завдані банку збитки немає", - заявив нардеп Березкін.

Інформаційний ажіотаж навколо цієї справи, на думку депутата, створюється зусиллями антикорупційних відомств. "Добре відомо, наскільки агресивно працює НАБУ в інформаційному полі для виправдання колосального бюджетного фінансування, що виділяється даному органу, і таких прикладів є безліч", - зазначив депутат.

При цьому Березкін заявив, що має намір надати повне сприяння в розгляді цього питання у Верховній Раді і "готовий негайно надати колегам-депутатам достовірну та вичерпну інформацію по даній ситуації для прийняття обґрунтованого рішення".

7 листопада генеральний прокурор Юрій Луценко подав у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу стосовно депутата групи "Воля" народу Станіслава Березкіна.

Раніше прес-служба "Ощадбанку" повідомила, що Національне антикорупційне бюро розслідує справу про непогашений кредит у розмірі 20 млн доларів, залученого групою компаній "Креатив", бенефіціаром якої до 2016 року був Станіслав Березкін.

Джерело: 112.ua

1